Moestuinnieuws

Appelplukdag 2015

Op vrijdagmiddag 25 september zijn de appels geplukt. Evenals voorgaande jaren was er weer een hele groep mensen om mee te helpen. Er waren dit jaar zoveel appels dat niet alles is geplukt, zodat er op dit moment, begin november, nog steeds appels te rapen zijn. De volgende dag om 11.00 uur waren de leden uitgenodigd om appels te komen halen en een kop koffie te drinken met natuurlijk appeltaart, gebakken door verschillende leden. Er waren weer heel wat appeltaarten, allemaal verschillend qua opmaak en smaak, fantastisch! Het was een mooi moment van ontmoeting, op een mooie zonnige septemberdag!

Fijn dat weer zoveel leden reageerden op de vraag onder de uitnodiging om mee te helpen met het plukken van de appels en het bakken van een appeltaart! Hartelijk dank daarvoor!

Ook konden we deze dag weer pompoenen verkopen. Aanvankelijk leek het er op dat er dit jaar geen tuin beschikbaar zou zijn om pompoenen te verbouwen maar op het laatste moment kwam er toch nog een tuin vrij. Het geld dat de pompoenverkoop heeft opgebracht komt ten goede aan de verenigingskas.

leden appels

Jubileum.

Op 20 juni hebben wij ons Jubileumfeest gevierd, dit was een groot succes. Een aantal foto’s kunt u al vinden in: Op de Tuin.

leden

Zaterdag 6 juni hebben een kleine 20 tuinders een aantal onderhouds-werkzaamheden verricht op het tuincomplex.
Met name de stortplaatsen voor het tuinafval hebben een grondige opknapbeurt gehad. De omheiningen van deze stortplaatsen zijn vernieuwd.
We willen de stortplaatsen en de directe omgeving daarvan graag netjes houden. Dit kan alleen als iedereen meewerkt.
Dat betekent dat er geen plaats meer is ingeruimd voor afval zoals gaas, glas, oude stoelen of planken.
Daarom ons verzoek om dit afval mee te nemen naar huis en het in de grijze container af te voeren.

Namens het bestuur.