Locatie

De Volkstuinvereniging Zuidwolde beschikt over een prachtig complex met 120 tuinen. Het complex is gelegen ten westen van het fietspad achter de Marsen. De ingang voor auto’s is aan de Westerveldseweg, per fiets of lopend kan men ook vanaf het fietspad het complex bereiken.

Het volkstuincomplex wordt beheerd door de vereniging. Deze verhuurt de tuinen aan meestal zo’n 90 leden.

Op het complex is water aanwezig door middel van pompen. tevens zijn er kruiwagens voor de leden beschikbaar.

Op het complex is een vlindercomplex ter grootte van 400 m2 ingericht, welke wordt beheerd door de Vereniging voor Natuurbescherming in ons dorp Zuidwolde. In deze tuin vindt men een veelheid aan planten die in de zomer veel vlinders trekken.

Een heerlijke plek om tussen het werken door even van te genieten!

Ook is het leuk om te volgen hoe in het ooievaarsnest, aan de rand van het complex, ieder jaar een ooievaarspaar haar best doet haar jongen groot te brengen.

Schermafbeelding 2014-05-12 om 07.42.25